Niels Chr. Christensen ~ Anne Marie Christensdatter, Hørby

Niels Christian og Anne Marie ToftNiels Christian Christensen og Anne Marie Christensdatter fra Ørvadhus i Hørby Sogn.
Billedet er modtaget af Ketty Kristoffersen.


Niels Christian Christensen

Niels Christian var ene dreng i en søskendeflok på 5. Han blev født i Ørvad, Hørby Sogn den 14. maj 1835 og døbt i Hørby Kirke 2. pinsedag. Forældrene var husfolk Christen Sørensen og Mette Cathrine Nielsdatter i Ørvadhus.

Han boede hjemme hos forældrene indtil sin konfirmation i april 1850.


Anne Marie Christensdatter

Anne Marie kom fra et husmandssted i Smågårde i Skæve Sogn som datter af Christen Hansen og Anna Marie Jensdatter. Hun blev født 30. august 1832 og døbt en måned senere i Skæve Kirke.


Husfolk og stenhugger i Ørvad


Vis stort kort

Niels og Anne Marie blev gift i Skæve Kirke den 12. juni 1857 med begges fædre som forlovere. Anne er 24 år og bor stadig hos forældrene i Smågårde, Niels er 22 år og tjenestekarl i Skæve Præstegård. Annes søster var i forvejen gift med avlskarlen i præstegården og det er sikkert herigennem, at de to har lært hinanden at kende.

Deres første datter bliver født i august 1857 og her bor parret i Smågårde – muligvis hos Annes forældre. I oktober 1859 bor de i Ørvadhus. De første 5 år nævnes de som “indsiddere”, og boede altså til leje.

Ane Marie Christensen, f. Christensen døde den 8. januar 1907 i Ørvadhus. Niels Christian er herefter kommet på aftægt hos en af sønnerne (mine tipoldeforældre) på Kehletsminde, lidt sydøst for Hørby. Niels Christian døde den 10. februar 1919 og parret var begravet på Hørby Kirkegård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*