Lav en enkel anetavle med 8 generationer i Excel

Eksempel på anetavle med 8 generationerJeg har lavet en skabelon til en no nonsense-anetavle i Microsoft Excel (virker også i LibreOffice Calc) med plads til 8 generationer, som kan være på et A3-ark.

Jeg også lavet en alternativ i A4-format til 7 generationer, hvis du ikke har adgang til A3-printer.

I 8. led har man 128 aner, og det er omtrent hvad der er plads til i højden på et A3-ark, hvis det hele skal være læsbart.


Download anetavlerne

8 generationer i A3
7 generationer i A4


Tilpas anetavlen

Her følger et par forslag til, hvordan du holder styr på uægte børn og anesammenfald.


Stiplede linjer mellem ugifte par

Jeg har valgt at lave stiplede linjer mellem par, der ikke var gifte. Dem skal man selv tegne ved hjælp af værktøjslinjen ”Kanter”. Den får man frem ved at vælge Vis > Værktøjslinjer > og klikke på ”Kanter”.

Tegn stiplede linjer mellem ugifte par

Herefter skal man vælge en kant-type og en farve. Som kantfarve har jeg valgt ”Grå – 25%”. Klik på ikonet ”Tegn kant” og tegn kanten med musen.


Skraverede felter ved blindgyder

Nogle steder i mit anetræ er jeg kommet til blindgyder; fx ved uægte børn, hvor faderen ikke er nævnt. Jeg har skraveret baggrunden, hvor de aner, jeg sandsynligvis aldrig finder, skulle være.

Marker felterne, højreklik med musen og vælg ”Formater celler” og ”Mønstre”. Celleskyggen skal ikke have nogen farve. Som mønster har jeg valgt ”Fin diagonal stribet” og igen farven ”Grå – 25%”.

skraver felter


Marker anesammenfald

Anesammenfald, enten i din egen anetavle eller med andre slægtsforskere, kan markeres med en farvet ramme omkring de pågældende aner. Det gøres efter samme princip som de stiplede linjer ovenfor.

Du kan også markere anerne ved at farve baggrunden – eventuelt skravere den.


Angiv yderligere slægtsled

En oversigt over 8 generationer batter ikke alverden. Ad nogle grene er jeg selv kommet 14 generationer bagud, og det angiver jeg ved at skrive ”+6” i den yderste kolonne. Altså, at anetræet fortsætter i yderligere 6 slægtsled.

angiv yderligere slægtsled

 1. Hej Kenneth

  Har lige hentet dine skabeloner. Jeg har før haft sådanne skabeloner lavet i word. Kunne ikke huske hvordan jeg lavede dem.
  Så det er lækkert at kunne hente dine. 1000 tak.
  Det giver en godt overblik.

  VH
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*