Efterlysning: Lang’erne i Hellum Herred

Både min mormor og morfar nedstammer fra slægter med tilnavnet Lang i Hellum Herred, Aalborg Amt. Indtil videre har jeg ikke kunnet påvise nogen forbindelse mellem de to, men mon ikke den er der …

Jeg er meget interesseret i at høre fra andre, der har relationer til Lang-slægten/slægterne i området.


På min morfars side

Tipoldefar Søren Christian Sørensen Lang ~ Christine Andreasen
★ 1883 Hellum, Torup Sogn – † 1967 Bælum, Bælum Sogn

Tip2oldefar Niels Sørensen Lang ~ Nielsine Pedersen
★ 1860 Madum Sø, Torup Sogn – † 1943 Svanfolk, Lyngby Sogn

Tip3oldefar Søren Christensen Lang ~ Anne Marie Christensdatter
★ 1820 Hellum, Torup Sogn – † 1902 Madum Sø, Torup Sogn

Tip4oldefar Christen Poulsen Lang ~ Kirsten Christensdatter
★ 1781 Lyngby Sogn – † 1865 Torup, Torup Sogn
(Boede det meste af livet i Siem Sogn)


På min mormors side

Tip4oldefar Niels Nielsen Lang ~ Karen Hansdatter
★ 1791 Skibsted Sogn – † 1874 Skibsted Sogn

Tip5oldefar Niels Christensen Lang ~ Anna Mickelsdatter Drejer
★ 1757 Lille Brøndum, Bælum Sogn – † 1831 Skibsted Sogn

Tip6oldefar Christen Nielsen Lang ~ Mette Sørensdatter
omkr 1721 – † 1806 Terndrup, Lyngby Sogn

4 Replies to “Efterlysning: Lang’erne i Hellum Herred”

 1. Hej Kenneth

  Jeg kan se udfra en kommentar fra Joan Ladefoged på denne side, at der er slægtsskab med Kresten Jensen (Kræn Smed), der boede i Oppelstrup.

  Den dag, Joan Ladefoged lagde denne kommentar på din side (10. marts), flyttede min familie og jeg ind i Kræn Smeds gamle hjem.

  Jeg er meget interesseret i at vide noget om de gode mennesker. Kan du fortælle mig noget?

  Med de bedste hilsner,

  Mette Madsen Dam

 2. Hej Kenneth
  Blev henvist til din hjemmeside af min kusine (Joan)og har derfor (igen) set lidt på (et af de mange) huller i mit stamtræ.
  Jeg er blevet mere og mere overbevist om, at Christen Poulsen (Lang) og Kirsten Christensdatter fra Torup sogn er vore fælles slægtninge.
  Du har “kun” opført et barn (Søren Christensen, f.5/3 1820 i Torup – fars navn opført som Christen Lang) men jeg mener at de fik deres første barn (Birte Marie Christensdatter) allerede 29/8 1815 i Torup – far var opført som Christen Poulsen. En af hendes faddere var Else Christensdatter (vævepige i Rebild/Skørping sogn): en moster evt? – Kirsten Christensdatter var jo født i Skørping sogn).
  Præsten i Torup på det tidspunkt havde en svært læselig håndskrift – så meget er svært at tyde. Men Torup sogn er jo ikke særlig stort, så det skulle være mærkeligt om der på samme tidspunkt var 2 ægtepar med (næsten) samme navne.
  Ovennævnte Birte Marie Christensdatter er min tip-oldemor. Hun døde 24/4 1867 i Haals (Gunderup sogn): som der står i kirkebogen: “en lynstråle foer i et pludseligt opkommet tordenvejr gjemmen huset uden at antænde dette, men ramte kone midt i sin gjerning og ihjelslog hende øjeblikkelig”
  Hvis du finder nye oplysninger om dette par, vil jeg gerne høre fra dig.
  Venlig hilsen
  Torben / Rebild

 3. Hej Kennet
  Det er dog utroligt med det slægtsforskning. I sidste uge fik jeg brev fra en fætter som bor i Rold, han spurgte om jeg kunne hjælpe med en Christen Poulsen (Lang) og Kirsten Christensdatter. Hvis det er de samme som du taler om er det mine 2xtipolde. Min fætter mener de er gift i Torup kirke den 7-11 1814 (alder: 33 og 24 år – dvs født ca 1781 og 1790) Ifølge folketællingerne:
  FT-1834: bor i Siem by, et hus på heden (alder 56 og 54 år)
  FT-1845: bor i Siem udflytter-stederne, et hus (alder 67 og 65 år)
  FT-1850: bor i Siem udflyttere
  FT-1855: bor i Siem sogn (alder 76 og 74 år)
  FT-1860: bor i Siem sogn (alder 81 og 79 år)
  Kirsten Christensdatter er død 19-9-1861 (AO-Siem 1813-1876, opslag 216) 86 år. “Husmand Christen Poulsen Langs hustru i Siem Hede”
  Christen Poulsen Lang er død 9-11-1865 (AO-Siem, opslag 217)86 år. “Fattiglem i Thorup Fattighus-forhen husmand på Siem Hede. Efter ønske begravet på Siem kirkegård”
  Christen Poulsen står som født i Lyngby sogn (Terndrup) og Kirsten Christensdatter i Skørping sogn. Hvis det er de samme personer hedder deres datter Birte Marie Christensdatter (min tipoldemor. Hun er mor til min oldefar Kresten Jensen (Kræn Smed) som bl.a boede i Oppelstrup hvor han bl.a var kurveflætter. Hvis det er de samme personer vi taler om vil jeg meget gerne høre om du har flere oplysninger.
  Venlig hilsen
  Joan Ladefoged
  Horsens

 4. Hej !

  Vi er åbenbart i familie. Det kunne være sjovt at snakke om det i tlf. Jeg har oplysninger, som du måske ikke har – og omvendt sikkert.
  Dit tip4 oldefar Niels Nielsen Lang er min tip2 oldefar. Hans forældre er også kendt af mig, men dine tip6 oldeforældre er ikke dem, jeg har fundet frem til.
  Yderligere tror jeg at jeg kan hæfte de to grene sammen, idet jeg kan gøre rede for, hvem Søren Christensen Lang var.
  Du må gerne ringe til mig, jeg har 98 83 40 52.
  Det kunne være spændende at høre mere.
  vh
  Inger Olsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*