Niels Juul ~ Maren Pedersdatter, Skibsted


Vis stort kort


Niels Nielsen “Juul”

Niels blev født den 28. oktober 1804 og døbt straks efter i overværelse af jordmoderen og præstefruen. Forældrene var Niels Christensen Juul og Maren Nielsdatter, gårdfolk i Skibsted. De var muligvis fra Ågård.

Niels er ikke fundet konfirmeret i Skibsted Sogn.


Maren Pedersdatter

Maren var datter af Peder Jensen og Ane Sørensdatter, som havde et husmandssted i Mosskovhusene i Skørping Sogn. Hun blev født den 17. september 1803 og hjemmedøbt tre dage senere.

Hun er ikke fundet konfirmeret i Skørping Sogn.


Selvejere i Skibsted

Ved folketællingen i 1834 bor Niels hos sin far på gården i Skibsted. Maren er tjenestepige på gården. Parret blev gift i december 1838.

Niels frikøbte gården Ågård i Skibsted Sogn fra hovedgården Randrup omkring 1840. Det er sikkert den samme gård han var født på og som faderen fæstede. Mindst frem til folketællingen i 1845 ligger gården i Skibsted by, men efter udskiftningen kom den til at ligge ca. 2 kilometer stik nord for byen, hvor den ligger i dag.

Maren Pedersdatter døde på Ågård i marts 1867, 63 år gammel. Niels Nielsen Juul døde samme sted i april 1879 af tyfus, 74 år. Begge var begravet på Skibsted Kirkegård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*