Ole Stensig ~ Margrethe Jensdatter, Volstrup


Vis stort kort


Ole Thomsen “Stensig”

Ole Thomsen var født på gården Store Stensig i Understed Sogn i starten af 1750’erne. Optegnelser om fødte i Understed Sogn starter først 1755. Oles forældre var Thomas Pallesen og Karen Jensdatter.

Ole fik fæstebrev på halvparten af Kærsgård i Volstrup i april 1785. I fæstebrevet kan man læse, at han i nogle år havde været rytter på Sæbygård.


Margrethe Jensdatter

Ifølge flere kilder var Margrethe født i starten af 1750’erne. Hendes ophav er uvis, men hun var sandsynligvis fra Albæk Sogn, hvor hun blev gift med Ole.

Ved vielsen står om hende, at hun var fra Siverslet i Albæk. Men det er uvist, om hun blot var tjenestepige her, eller om hun også var født og opvokset der.


Fæstere af Kærsgård i Volstrup

Ole og Margrethe blev trolovet i august 1785 og viet i Albæk Kirke i oktober samme år. Margrethe var fra Siverslet i Albæk Sogn, og hun flyttede med Ole til Kærsgård i Volstrup, som han havde fået i fæste nogle måneder forinden.

Parret drev Kærsgård i 37 år indtil efteråret 1822, hvor en ny fæster overtog gården og Ole og Margrethe flyttede over i aftægtshuset.

Ole Thomsen døde 22. maj 1829. Ifølge begravelsesprotokollen var han 79 år. Margrethe Jensdatter døde på Kærsgård 16. november 1835, ca. 84 år. De var begge begravet på Volstrup Kirkegård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*