Christen Knudsen ~ Johanne Jensdatter, Svenstrup


Vis stort kort


Gårdmandssøn fra Oppelstrup

Christen Knudsen blev født i Oppelstrup i sommeren 1769 og døbt i Gunderup Kirke den 23. juli. Hans forældre var Knud Christensen og Sine Pedersdatter, der fæstede en gård i Oppelstrup.

Christen var invalid og beskrives i folketællingen 1801 som “lam”. Det var sædvanligt, at folk med fysiske handicap ernærede sig som skræddere eller sypiger. Således også Christen, som ved folketællingen 1787 er skrædderlærling i Fjellerad, en nabolandsby til Oppelstrup.


Johanne Jensdatter

Johannes ophav er ukendt. Hun var født omkring 1768-69, men ikke i Svenstrup, hvor de bosatte sig. Det er heller ikke lykkedes at finde hende i folketællingen fra 1787.


Skrædder i Svenstrup

Johanne og Christen blev viet i Svenstrup Kirke den 13. januar 1799 og fæstede et husmandssted i Svenstrup by.

Parret levede sammen i knap 22 år indtil Christen døde den 17. december 1820 og blev begravet juleaftensdag på Svenstrup Kirkegård, 51 år.

Johanne Jensdatter havde været enke i 15 år, da hun døde den 24. april 1836, ca. 67 år gammel. Hun blev også begravet i Svenstrup, men det er uvist, om hun blev i Svenstrup efter Christens død. Hun er ikke umiddelbart fundet i folketællingen 1834 i Svenstrup.

Til gengæld kan man finde en Johanne Jensdatter i Nygade i Aalborg. Hun beskrives som “enke, 67 år, lever af syning”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*