Jens Jørgensen ~ Inger Christensdatter, Bindslev


Vis stort kort


Husmandssøn fra Nørre Bindslev

Jens Jørgensen blev hjemmedøbt den 7. april 1791. Hans forældre var Jørgen Jensen og Johanne Christensdatter, som havde et husmandssted i Nørre Bindslev.

Ved folketællingen i februar 1801 må Jens have været i pleje et sted, for han bor ikke hos forældrene i Nørre Bindslev.


Tømrerdatter fra Sønder Bindselev

Inger Christensdatter var datter af husmand og tømrer Christen Kiil og Maren Sørensdatter fra Sønder Bindslev. Inger blev hjemmedøbt den 14. oktober 1790.


Husfolk og gårdfolk i Bindslev Sogn

Parret blev viet i Bindslev Kirke den 20. oktober 1816. Jens var tjenestekarl på gården Øster Tronsmark og Inger var tjenestepige på gården Hesselbæk.

I december 1817 får de deres første barn, men det dør allerede måneden efter. De opholder sig da i Nørre Bindslev og bor der stadig i november 1820, da de får barn nr. 2.

Omkring 1821-22 overtager de et husmandssted i Holt i Bindslev Sogn, hvor de bor i 20 år. På det tidspunkt kunne et husmandssted ikke brødføde en familie og husmændene var nødt til at tjene lidt ved siden af som håndværkere eller daglejere. Folketællingen fra 1840 fortæller, at Jens supplerede til husholdningen som kurvemager.

Omkring 1840-42 overtager parret en gård i Nørre Bindslev. Den driver de i ca. 10 år, hvor sønnen Jørgen overtager gården og de gamle flytter ind i aftægtsstuen.

Jens Jørgensen døde den 24. november 1854 på gården i Nørre Bindslev, 63 år.

Inger Christensdatter var enke i 22 år og døde hos Jørgen i Nørre Bindslev den 19. marts 1877, 86 år. De var begge begravet på Bindslev Kirkegård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*