Hans Poulsen, Bindslev


Vis stort kort


Gårdfæster i Nørre Bindslev

Hans Poulsen blev døbt i Bindslev Kirke i december 1710. Forældrene var husfolk i Sønder Bindslev, Povel Pedersen Hjulmand og Johanne Nielsdatter.

Vi ved, at Hans Povelsen fæstede en gård i Nørre Bindslev, hvor han fik 8 børn. Hans’ hustru og børnenes mor nævnes ikke i kirkebøgerne.

Omkring 1765 opgav han gården i Nørre Bindslev og flyttede i stedet til Sønder Bindslev, hvor han kom på aftægt. Muligvis hos datteren Ellen.

Hans Povelsen døde i marts 1772, 61 år gammel. Han var begravet på kirkegården i Bindslev.

2 Replies to “Hans Poulsen, Bindslev”

 1. iflg. Family Search er Hans Povelsen (Poulsen), Ane 772, gift med Johanne Pedersdatter i 1731 i N.Bindslev (?)

  • Hej Tove

   Det er ikke umuligt, at Familysearch har ret. Men jeg undrer mig over, hvor Familysearch har årstallet fra, når vielser i Bindslev Sogn mangler fra den periode (og tilsyneladende aldrig har været registreret). Jeg tror, datoen blot er beregnet ud fra, hvornår de fik deres første barn (1733).

   Jeg har heller ikke kunnet finde det bevist, at han var gift med Johanne Pedersdatter. Skifteprotokollen fra Stenbæk Gods dækker kun perioden 1776-1804, og Hans Poulsens skifte er akkurat ikke med – den ville ellers have fortalt, hvem børnenes mor var. Samtidig må Hans Poulsens kone være død før 1776, for der er ingen spor af hende i skifteprotokollen.

   Mange hilsner
   Kenneth Knudsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*