Jeg har scannet en del af slægtsbogen Slægten fra Biersted Sogn og gjort den tilgængelig som PDF-dokument (3,9 MB) her på Geneablog.

Bogen er udarbejdet af Inger Nellemann Sørensen i 1985 og tager udgangspunkt i mine tiptipoldeforældre, Anders Hansen (Loi) (1826-1881) og Maren Stephine Jensdatter (1823-1880), som boede i Biersted Sogn, Kær Herred. Det er anetavlen, jeg har scannet, som med forordene fylder i alt 71 sider.

Forsiden. Klik for at downloade.

Copyrighten tilhører Inger Nellemann Sørensen, men i og med den er over 20 år gammel, ikke er i handelen, og i øvrigt aldrig blevet opdateret som lovet, så kan jeg godt forsvare over for mig selv at gøre den offentligt tilgængelig for et større publikum.

Det er egentlig lidt misvisende at kalde bogen Slægten fra Biersted Sogn, for i historisk perspektiv holdt slægten kun til i Biersted i kort tid. En gren kom fra Horne og Asdal sogne ved Hirtshals, og en anden kom fra Hjørring, hvoraf flere var rådmænd.

Man kan bl.a. læse om

  • Min tip10oldefar, Terkel Christensen, der var rådmand i Hjørring og købstadens repræsentant ved kronprinshyldningen af Christian IV’s søn, den udvalgte prins Christian
  • Min tip10oldefar, Christen Eriksen, der var skriver og ridefoged i Sejlstrup Len (med Hjørring som hovedby). Christen og hustruen Ellen Mogensdatter er bl.a. stamforældre til skuespiller Ebbe Rode, politiker Ove Rode, polarforsker Godfred Hansen, forfatter Paul la Cour og greverne Knuth-Winterfeldt
  • Min tip9oldemors bror, præsten Anders Hjørring i Horne-Asdal, som spøger i præstegården
  • Præsten Peder Hvid, der (måske) tissede i altervinen.
Kategori
Sogne/byer

Endnu ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om familien

Anders Loi og Maren Stephine Jensdatter er mine tip2oldeforældre på min farfars side.

Det skete imens