Søren Lang ~ Christine Nielsine Andreasen, Lyngby


Vis stort kort


Daglejersøn fra Torup

Søren Kristian Sørensen blev i Torup Sogn den 2. maj 1883. Forældrene var Indsidder Niels Sørensen Lang og Hustru Nielsine Mette Kirstine Pedersen 20 Aar af Hellum.

Søren var den ældste af seks søskende. Forældrene havde ikke råd til at have ham hjemme, så han opvoksede til dels hos sin mormor og hendes mand kort fra hjemmet.


Daglejerdatter fra Skibsted

Christine Nielsine Andreasen var datter af indsidder Hans Andreasen og Mette Jensen. Hun blev født i Skibsted den 8. december 1877 og døbt i Skibsted Kirke et halvt år senere.

Christines forældre var oprindeligt fra Als Sogn, hvor faderen også var født. Christines storesøster Jensine var født i Hurup, Als Sogn i februar 1876 og familien er tilbage i Hurup ved folketællingen i februar 1880.

I 1890 bor familien i Sellegård, Als Sogn, hvor faderen er fisker.


Bolsfolk i Tvorup

Søren og Kristine blev gift i oktober 1904 i Hurup Filialkirke og opholdt sig da i Nørre Hurup i Als Sogn. De boede muligvis hos Kristines forældre.

Omkring 1905 flyttede familien til Tvorup, mellem Terndrup, Bælum og Lyngby. Her havde de en lille gård, som de levede af.

Kristine fik endetarmskræft og døde i Tvorup i september 1938, 60 år gammel.

Søren flyttede i 1946 ind hos datter og svigersøn Metha og Oluf i Bælum. Han døde han i 1967, 84 år. Begge var begravet på Lyngby Kirkegård.


Galleri

  • Christine som ung
  • Christine med datter Metha
  • Søren Lang som soldat
  • Søren Lang med børnebørn, ca. 1961
  • Søren Lang, 1958

Klik for større udgaver

One Reply to “Søren Lang ~ Christine Nielsine Andreasen, Lyngby”

  1. På billedet af Søren Lang med oldebørn på Sandtoften i Bælum sidder jeg selv med som nummer to fra den højre side. Dejligt billede. Det var min oldefar. Min mormor var søster med Metha.

    Lena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*